Dit boek is het levensverhaal van Ingrid. Door verlies van belangrijke zaken in haar leven belandt ze in twee psychoses. Zij is een zoektocht gestart om zich zelf weer terug te vinden. Op eigen wijze vindt ze een weg naar zelfkennis wat een voorwaarde is om je leven weer opnieuw op te bouwen. Ze verbindt zich met haar Ware Zelf en hierna schrijft ze als Aisha verder. Het is een bijzonder verhaal met als doel persoonlijke en spirituele ontwikkeling. De gevonden inzichten gebruikt ze bij haar coaching en tevens is het boek een hulpmiddel bij zelfcoaching.


Over de auteur Ingrid van Rhoon (1955) vindt zich zelf een levenskunstenaar. Zij is optimistisch, geniet van het leven en weet alle kansen die het leven biedt optimaal te benutten. Zij heeft verschillende opleidingen gevolgd om als ervaringsdeskundige op het gebied van psychotische kwetsbaarheid anderen behulpzaam te zijn. Zij geeft lezingen en workshops op het gebied van bewustwording, innerlijke groei en zelfkennis ofwel de kunst om in harmonie met jezelf te leven.


Lees hier alvast een stuk uit het boek van Ingrid van Rhoon.


Zij maakte van haar zoektocht een project zodat zij weer zinvol werk had. Zij was de manager, bepaalde het doel, de richting, de tijd en de hulpmiddelen die nodig waren. Haar passie voor dit werk werd min of meer een obsessie dus hierin moest zij worden geremd, deze ingreep was lastig te verteren maar achteraf gezien wel noodzakelijk. Alles werd haar aangereikt door middel van boeken, dromen en mensen op haar pad. Het enige wat ze zelf moest doen was volledig vertrouwen hebben in de boodschappen en signalen die ze kreeg. Dit ging haar goed af. Haar gevoelens ging ze op een creatieve manier uiten waardoor dit op een natuurlijke wijze werd verwerkt. De meeste collages werden voorzien van een gedicht en na ongeveer twintig collages en gedichten werd ze eindelijk wakker. Ze doorzag de reden waarom zij dit allemaal had ervaren en begon haar eigen biografie te schrijven. Door dit te doen kreeg ze nog meer inzicht, alles werd steeds helderder voor haar, zij was ervan overtuigd dat alles wat ze had meegemaakt in haar leven een reden heeft gehad. Haar gevoel voor liefde heeft meerdere malen problemen gegeven in haar leven en het verlies van liefde zette steeds weer haar leven op z'n kop. Waar ze dus naar op zoek moest was de liefde in haar zelf en die heeft zij na een lange zoektocht eindelijk kunnen vinden. Het was werkelijk heel vreemd dat dit zo dicht bij was dat ze om lief te hebben altijd buiten zichzelf zocht in mensen, dieren en werk. Dit moest ze eerst allemaal kwijtraken om het besef te krijgen dat ze nog kon leven zonder al deze uiterlijke vormen van liefde. Het project is dus succesvol afgesloten en momenteel is zij zeer tevreden. Ze kan zichzelf zijn en gevoelens delen en bespreken.

te koop bij boekscout


Genre: Spiritualiteit ISBN: 978-94-022-3539-5 Prijs: € 19,99 incl. verwerk- en verzendkosten

Lezing over het ontstaan van het Boek Aisha 30 mei 10:30 uur

Locatie Bibliotheek De Mare. Laan van Straatsburg 2 1826 BZ ALKMAAR